Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

NAGYFREKVENCIÁS HŐTERÁPIA

2021.12.03

 

A mikrohullámú terápiát, más néven nagyfrekvenciás hőterápiát, sikeresen alkalmazzák az ortopédiában fájdalomcsillapításra. Jellemző indikációk az akut és krónikus fájdalmas állapotok, mivel ezek a mozgásszervi rendszer funkcionális rendellenességeivel összefüggésben fordulnak elő.

A mikrohullámú hőterápiás hatást a légző-, keringési vagy emésztőszerveket érintő egészségügyi problémák esetén is alkalmazzák.

A terápia során az érintett testrészt kötegelt elektromágneses hullámokkal kezelik. Az így átadott energiát a szövet elnyeli, ahol végül hővé alakul. A kezelés serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, oldja a feszültséget és ezáltal csillapítja a fájdalmat.

 

 

Alkalmazás, megvalósítás:

A kezeléshez rövid elektromágneses hullámokat bocsátanak ki egy mikrohullámú terápiás készülékből a test megfelelő területére.

A hullámok csak felületesen hatolnak be a testszövetbe, serkentik a vérkeringést és helyi hőt termelnek. Különösen a mozgásszervi rendszer felszínhez közeli területei, mint az izmok, szalagok és inak kezelhetők célzottan.

A bőr, a vese és a húgyutak, valamint a légzőszervek gyulladásai, betegségei is hatékonyan kezelhetők a mikrohullámú terápia melegítő hatásával. A mikrohullámú terápia sugárkezelésként is ismert, és gyakorlatilag fájdalommentes.

 

received_205262658297609.jpeg

 

 

A mikrohullámú terápiát számos módon alkalmazzák számos panasz kezelésére, beleértve:

  • csont-, izom- és ízületi betegségek (pl. fájdalmas feszültség a gerincoszlopban vagy osteoarthritis okozta ízületi fájdalom)
  • a fül, az orr vagy a torok betegségei
  • nőgyógyászati ​​panaszok vagy az urogenitális rendszer betegségei
  • légúti megbetegedések
  • keringési problémák
  • emésztőrendszeri kellemetlenség
  • a mikrohullámú terápia sok beteg számára alkalmas, terhes nők és fémimplantátummal vagy pacemakerrel rendelkező betegek azonban nem tartoznak ide.

  

 

Hogyan működik a mikrohullámú terápia?

A mikrohullám jelentősen különbözik más nagyfrekvenciás eljárásoktól:

Átnyomul a zsírszöveten és célzottan melegíti fel az alatta lévő rétegeket, különösen az izomzatot. Ebben segíti a páciens szubjektív melegérzete, amellyel a túladagolást elkerülhetjük. Ez a kontroll más diathermiás kezeléseknél nincsen. Ebből következik, hogy a kezelést betanított személyzet is végezheti.