Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ISZAPPAKOLÁS

2018.06.02

 

Magyarország nem csak rengeteg, valódi gyógyvízzel működő termálfürdőjéről híres, hanem a szintén gyógyhatású iszapjáról is.

A gyógyiszapok hatása teljesen hasonló a gyógyvizekéhez, ám különleges tulajdonságuk, hogy rendkívül magas hőtároló képességük mellett hőleadási képességeik is kimagaslóak.

Az iszap által a testen generált melegnek köszönhetően az erek gyorsan kitágulnak és felgyorsul az anyagcsere, aminek köszönhetően még a krónikus gyulladásos betegségek is képesek hamar enyhülni. A meleg miatt az izmok és az inak is ellazulnak, a görcsös bántalmak pedig képesek feloldódni.

Az iszap mindemellett gazdag az ásványi anyagokban is, amelyek természetesen könnyedén bejutnak szervezetünkbe, ezáltal képesek méregteleníteni azt és megkötni a daganatos megbetegedésekben is szerepet játszó szabadgyököket. Az iszap képes fokozni a vérkeringést, pótolni a hiányzó ásványi anyagokat és visszaadni a bőr fiatalos rugalmasságát, valamint fényét.

Az iszap ásványi anyagai közül a legismertebbek a jód és a bróm, amelyek lazító hatással bírnak, de fontos a nátrium és a kalcium is, amelyek az idegeket stimulálják és képesek nyugtatni a szervezetet, míg a kén leginkább az anyagcsere fokozásában lehet hasznos.

Az iszappakolás általában 40-45 Celsius fok hőmérsékleten kerül fel a testre, amelyet ezután egy száraz lepedőbe csavarnak bele.

Az iszappakolás időtartama általában 20 perc, a kezelést követően azonban enyhülnek az ízületi duzzanatok, az izomfeszülés, mindemellett pedig jobb tápanyagellátáshoz jutnak a porcok, a kötőszövetek és a porckorongok is. Az iszappakolás képes megerősíteni továbbá a szervezet immunfolyamatait, de gyulladáscsökkentő hatásai is ismertek.

A gyógyuláshoz 10-15 alkalom ajánlott.

Az iszappakolás kezelésnek megfelelően lehetőség van gyógynövényes pakolásra is. Egyénre szabottan, a problémának megfelelően összeállított keverékből készített pakolás jó hatással van az ízületek fájdalmának csökkentésére ezáltal elősegítve a gyógyulást.

Lehetőség van alkalmanként és bérlet formájában is igénybe venni.

 

A kezelések ára:

1 alkalom: 6 000 Ft

6 alkalmas bérlet: 33 000 Ft

10+1 alkalmas bérlet: 60 000 Ft (a 11. kezelés AJÁNDÉK)