Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TALPREFLEXPONTOK FRISSÍTŐ MASSZÁZSA

2016.04.28

Igen! Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. A talp idegellátása rendkívül gazdag. A több, mint 70 ezer idegvégződés miatt alkalmas arra, hogy az egész szervezetet a talpon keresztül kezeljék. A reflexológiában minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja.


A talpunk megfelel a testünk térképének, azaz minden terület megfeleltethető egy-egy szervnek. Minden szerv helye megtalálható a talpon. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg. Azonban a fej és a fejen lévő szervek esetében kereszteződés tapasztalható.
A talpon végződik/kezdődik néhány energiapálya, meridián is, amely szinte az egész testet behálózza. Szervezetünk akkor tud teljesen egészségesen működni, ha a benne lévő energia szabadon tud áramolni ezeken a meridiánokon, és átjár minden sejtet. Amennyiben ez a szabad áramlás valahol elakad, az ott lévő szervben energiahiány alakul ki, amely a betegség első lépése. A pangó energiák elindítására, felszabadítására szolgál a talpmasszázs, amely szinte minden problémán segíthet.A talpmasszázst ma már sokan ismerik és alkalmazzák is, de még mindig kevesen vannak azok, akik hisznek gyógyító erejében.


A reflexológia évezredes múltra tekint vissza, hiszen használták már az ókori Egyiptomban, Indiában, Kínában.
Hatásmechanizmusa hasonlít az akupunktúrához, hiszen épp úgy a stimuláláson, serkentésen alapszik.
A mikroterületeken található reflexzónákon olyan idegpontok vannak, amelyek egy-egy távoli testrésszel, szervvel vannak kapcsolatban. Az egész testünkön találhatóak ilyen területek (arc, fül, írisz, nyelv, has, hát, kéz, láb), de egyik sincs annyira elhanyagolva, mit a lábunk.
Ha a természetes életmódunk szerint élnénk, akkor mezítláb kellene járnunk, és nem lenne szükség a talpunk kézzel történő masszírozására, hiszen ezt megtenné az egyenetlen talaj is. Ráadásul a szép, divatos, de annál rosszabb kialakítású, szűk cipők elnyomják a vérkeringést, ami miatt a talpon található reflexzónáink nem tudnak eleget tenni feladatuknak.
Egészségünk védelmében elengedhetetlenül szükséges, hogy masszírozzuk talpunk reflexzónáit, és ezzel segítsük a hozzájuk tartozó testrészeink, szerveink megfelelő működését.


A reflexológia hatásai
A reflexológia célja a test egyensúlyának helyreállítása, a feszültség csökkentése, adott szerv(ek) újra működésbe hozása.


- szabályozza a hormontermelő mirigyek működését,
- csökkenti az esetleges fájdalmakat,
- pozitívan hat a szív- és keringési panaszoknál,
- kedvezően befolyásolja a légzőszervi (pl. asztma, allergia) problémákat,
- segítséget nyújt a hólyag- és vesepanaszoknál,
- megszünteti az emésztési zavarokat,
- elősegíti a reumás panaszok megszüntetését,
- jótékony hatással van a bőrproblémákra


Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Lelki problémákon is segítséget nyújthat.

Talp reflexpontok frissítő masszázs árai:

25 perc  4 000 Ft

50 perc  8 000 Ft

 

Talpmasszázs + mélyszöveti masszázs árai:

25 + 25 perc 8 000 Ft

25 + 50 perc 12 000 Ft